MES proizvodi

OPTIMUS FUSION

Laseri

SLT/YAG laser nove generacije

Integrisana SLT/YAG platforma

Optimis Fusion kombinuje tradicionalne YAG fotodisruptivne tretmane i napredne SLT terapije fotoregeneracije u jednu integrisanu platformu.

Kombinovani laser nove generacije

Vlastita tehnologija Quantel Medicala je bazirana na tehnološkom otkriću koje kombinuje infracrvene i vidljive zelene lasere produkovane kroz jedan dualnim laserski rezonator, čime je smanjena kompleksnost uređaja, a rezultat je elegantnija i napredna kombinovana laserska platforma.

SLT/YAG u jednoj platformi

Vrhunska optika optimizirana za pregled prednjeg i stražnjeg segmenta. Blue-free osvjetljenje pruža bolju vidljivost, dok je dvojni mod laserskog rezonatora optimiziran za provođenje dvije valne dužine. Promjena laserskog moda sa SLT u YAG i obrnuto je brza i jednostavna, dok dvije moćne tehnologije zauzimaju malu površinu vaše ordinacije, jer su u potpunosti integrisane u jednu platformu.

SLT mod

  • Selektivna laserska trabekuloplastika targetuje ćelije bogate melaninom koje absobuju lasersku energiju čime induciraju obnavljanje funkcije trabekularne mreže.
  • Laserska energija se isporučuje u kratkim, fiksnim impulsima kroz veliku homogenu površinu, što ne dovodi do termičkih ozljeda. S obzirom na nježnu isporuku zrake, SLT ostavlja neoštećene strukture i može se ponavljati ukoliko je to potrebno.

YAG mod

  • YAG mod isporučuje visoko-efikasnu fotodisrupciju za kapsulotomiju i perifernu iridotomiju. Gaussov profil laserske zraken osigurava preciznu isporuku, što zahtjeva minimalan nivo energije, čime se izbjegavaju moguća neželjena dejstva.
  • Precizno ciljanje tkiva postiže se naprednomm two-point ciljnom zrakom, drugim riječima podešenje fokusa ispred, iza ili u samoj tački disrupcije.