Optvuoe Solix

Solix, novi FullRange OCT Angio, je najnovija tehnologija koju je razvio Optovue, dugogodišnji lider u inovacijama u razvoju OCT i izumitelj OCT angiografije.

Model 2020, najmoderniji Solix, razvija nove tehnologije, nudeći niz novih karakteristika, uključujući: još veću rezoluciju u OCT angiografiji, poboljšanu vaskularnu sliku i eliminaciju refleksije, 120.000 A skeniranja u sekundi, 5 μm optičku rezoluciju i OCTA 12 × 12 mm u jednom snimku.

Solix je multifunkcionalni uređaj sa širokokutnim snimcima 18 x 6,25 mm, prednjim i stražnjim OCT, integriranom fundus kamerom i svim tehnologijama razvijenim u prethodnim modelima.

Dizajniran da se prilagodi novim tehnologijama koje priprema Optovue istraživački odjel, Solix, odgovor je na potrebe OCT & OCTA za danas i za budućnost.

Solix ima veoma napredan sistem za OCT angiografiju, postižući 600 × 600 snimaka u polju 6×6 mm, što daje neuporedivu rezoluciju od 12.5 μm u OCT angiografiji.

Uključena je 3 × 3, 6.4 × 6.4, 9 × 9 i 12 × 12 mm u makularnom području, slobodno se kreće na dnu, 6.4 × 6.4 mm na disku, montažu 16 × 16 mm, praćenje, 3D angiografiju i raznovrsnost mjerenja i više funkcija!

Optvue Solix
Optvue Solix

S novom tehnologijom, sada možemo prikazati sliku u rasponu 16 × 6,25 mm na mrežnjači, eliminirajući mogućnost da ne primijetimo patologije.

Uz Optovue već uspostavljenu kvalitetu snimanja slike od 5 μm optičke rezolucije i 3 μm digitalne rezolucije, mnoštvo različitih protokola snimanja za svaku potrebu, Solix će zadovoljiti sve vaše potrebe što se tiče OCT snimanja.

Solix analiza glaukoma pokazuje u jednom izveštaju, brzo i sveobuhvatno, sve informacije koje ljekar treba da ima.

Uz RNFL, broj ganglijskih ćelija, angiografiju diska, RPC gustinu sudova i fotografiju dna, specijalisti za glaukom će imati sve potrebno za dijagnozu i liječenje.

Otpvue Solix

OCT prednjeg segmenta daje mnoge opcije, kao što su: puni OCT prikaz prednje komore u jednom snimku 18 × 6,25 mm, mogućnost snimanja do unutrašnjosti kristalnog sočiva, mape debljine rožnice i epitela 10 mm sa proširenom bazom patološkog i normalnog, snimanje i mjerenje suznog meniskusa i mjerenje ugla.

Otpvue Solix
Otpvue Solix

Ugrađen u svoj elegantan i moderan dizajn, Solix ima kameru u boji od 5 MP. Ima odličnu mogućnost snimanja očnog dna, ali i snimanja meibomovih žlijezda.

Raznoliki filteri omogućavaju utvrđivanje različitih patologija, dok su meibomska funkcija, u kombinaciji sa kaliper mapama i merenjem suznog meniskusa, funkcije koje vam omogućavaju dijagnozu suhog oka.

Otpvue Solix

Tehnologije koje je pionir Optovue razvio u prošlosti, naravno, evoluirale su u sljedeću generaciju.

AngioAnalytics, mjerni softver za angiografiju, kao i uvijek, ima mjerenja obima i površine aneurizme i mjerenja područja protoka ili ishemije.

3DPAR tehnologija koja je uklonila vaskularne refleksije na slici sa drugih slojeva sada je nadograđena na 3DPAR2 koja je još efikasnija.

DualTrack je tehnologija koju Optovue oduvijek koristi za praćenje kretanja oka u realnom vremenu, a nakon snimanja slike ima softver za daljnju korekciju. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, Optovue ima najveći postotak uspješnih snimanja čak i za najteže pacijente!

Solix, novi FullRange OCT Angio, je najnovija tehnologija koju je razvio Optovue, dugogodišnji lider u inovacijama u razvoju OCT i izumitelj OCT angiografije.