mes doo proizvodi

Helicobacter pylori je gram-negativna bakterija koja živi u sloju sluznice želuca. Infekcija H. pylori sada je prihvaćena kao najčešći uzrok gastritisa i etiološki je uključena u čir na želucu, čir na dvanaestopalačnom crijevu, želučani adenokarcinom i primarni gastrični Limfom B-stanica.

Dijagnostički testovi za H. pylori mogu se podijeliti u dvije kategorije: invazivne i neinvazivne pretrage. Izravno otkrivanje invazivnim test postupcima zahtijeva endoskopiju i uzorke biopsije iz antruma i tijela želuca. Prisutnost H. pylori se zatim potvrđuje izravnom kulturom, histološkim pregledom ili brzim testom ureaze. Uzorci endoskopije i biopsije nude izravnu detekciju aktivnih infekcija H. pylori. Iako je postupak vrlo specifičan i ima visoku pozitivnu prediktivnu vrijednost, troškovi i nelagoda pacijenata su vrlo visoki.

Najrašireniji neinvazivni test je vjerojatno serološki test. Serološki test otkriva specifično IgG antitijelo H. pylori u serumu bolesnika s trenutnom ili prethodnom infekcijom. Serološki test je jednostavan, prikladan test s relativno visokom osjetljivošću. Glavno ograničenje serološkog testa je nemogućnost razlikovanja sadašnjih i prošlih infekcija. Antitijelo može biti prisutno u serumu pacijenta dugo nakon iskorjenjivanja organizma.

Naš H.pylori serološki test, koji se može raditi iz pune krvi, seruma ili plazme, je imunološko-kromatografski i koristi dvostruku antigensku sendvič tehnologiju za otkrivanje prisutnosti H. pylori antitijela u uzorcima ljudske krvi. Test je jednostavan i lagan za izvođenje, a rezultati testiranja mogu se vizualno interpretirati u roku od 10 minuta.