mes doo proizvodi

FOB brzi screening test (fealno okultno krvarenje) je vizualni imuno-kromatografski test za kvalitativno otkrivanje ljudskog hemoglobina u uzorcima fekalija. Ovaj test namijenjen je kao pomoć u dijagnostici poremećaja nižeg gastrointestinalnog trakta. Test je za profesionalnu in vitro dijagnostičku upotrebu.

Osnove

Namjena FOB testa je utvrditi patološke promjene u donjem dijelu gastrointestinalnog trakta, kao što su rak debelog crijeva i veliki adenomi koji krvare s pragom detekcije od 60 ng / ml (6 ug / g fecesa). Rak debelog crijeva je jedan od najčešće dijagnosticiranih vrsta raka i vodeći je uzrok smrti od raka. Screening za rak debelog crijeva vjerojatno povećava otkrivanje raka u ranoj fazi, stoga smanjuje stopu smrtnosti.

Ranije testovi na fekalnu okultnu krv (FOB) koristili su test guaiac, koji zahtijeva posebna ograničenja u ishrani kako bi se smanjili lažno pozitivni i lažno negativni rezultati. D.D. FOB test je namijenjen otkrivanju ljudskog hemoglobina u uzorcima fecesa bez ikakvih ograničenja u ishrani prije testiranja. Koristi se imunokemijskim metodama koje poboljšavaju specifičnost za otkrivanje poremećaja nižeg gastrointestinalnog trakta.